27 juni 2024
Referenties

Geodirect ’s digitale transformatie met het ERP maatwerk van 9 Knots Solutions

Het bedrijf Geodirect richt zich op het verbeteren en verduurzamen van werkprocessen door gebruik te maken van locatie bepaling en geo-informatie. Zij leveren gebruiksvriendelijke high-end plaatsbepalingsoplossingen op basis van GPS, Drones, laserscanners en bijbehorende software.

GeoDirect Mijdrecht

De uitdaging van Geodirect

Het bedrijf had behoefte aan een efficiënt systeem om hun uiteenlopende bedrijfsprocessen te beheersen. Ze zochten naar een oplossing voor bijvoorbeeld het volgen en beheren van inkoop en voorraad, het automatiseren en het versturen van offertes, het verwerken van orders en het genereren van facturen. Ook het afhandelen van serviceverzoeken en onderhoudscontracten was een grote wens.

9 Knots Solutions maatwerkoplossing

Wij hebben een ERP maatwerk systeem mogen ontwikkelen. In de afgelopen tien jaar is dit systeem flink doorontwikkeld en uitgebreid met tal van extra functies, waardoor het de belangrijkste bedrijfsprocessen van Geodirect ondersteunt. Met het systeem van 9 Knots Solutions kan Geodirect nu onder andere:

  • Het inkoopproces stroomlijnen door aankopen te registreren en de voorraad bij te houden.
  • Offertes automatisch genereren, omzetten in orders en vervolgens factureren.
  • Serviceverzoeken bijhouden en onderhoudscontracten beheren, zodat er altijd op tijd service wordt geleverd.
  • Klantcontact en contracten efficiënt beheren.
  • Grote hoeveelheden data organiseren en beheren, waarbij elk gegevenspunt een eigen plek krijgt binnen het systeem.

 “Voor mij en de organisatie is 9 Knots Solutions van zeer toegevoegde waarde. Waar met standaard oplossingen veel gevraagd wordt van de mensen en organisatie om de primaire bedrijfsprocessen aan te passen aan de IT-omgeving (en het nooit echt 100% naar wens is), geeft het 9 Knots maatwerk systeem je de mogelijkheid je IT-omgeving volledig in dienst te laten staan van je primaire processen.” vertelt Walter de Lange, eigenaar Geodirect.

Implementatie en impact

Dankzij de implementatie van het systeem heeft Geodirect haar ISO9001 certificering eenvoudig behaald. Tevens kon de maatwerkoplossing direct uitgebreid worden toen een nieuwe vestiging in België geopend werd en bij de start van nieuwe ondernemingen: VRS Next en MyCumulus. Belangrijke voordelen van de implementatie zijn onder andere:

  • Door automatisering en integratie van belangrijke bedrijfsprocessen is de efficiëntie verhoogd.
  • Het systeem ondersteunt de groei en uitbreiding van Geoddirect in de BENELUX-regio.
  • Verbeterde mogelijkheden voor datamanagement, wat leidt tot betere besluitvorming en efficiënter gebruik van middelen.
  • Klanttevredenheid verhoogd dankzij het efficiënte servicemanagement en tijdig onderhoud van contracten.

Inmiddels hebben we als organisatie het maatwerksysteem al tien jaar in gebruik, waarin wij als bedrijf een enorme verandering doorgemaakt hebben. Bij iedere verandering, verandert ook je behoefte in automatisering mee. 9 Knots Solutions zorgt voor deze flexibiliteit. Als wij de nieuwe wensen bespreekbaar maken zorgen de consultants ervoor dat er een passende oplossing voor gevonden wordt.” voegt Walter toe.

Gespecialiseerde software de oplossing
De samenwerking tussen Geodirect en 9 Knots Solutions laat zien hoe krachtige, op maat gemaakte technologische oplossingen bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Het ERP maatwerk systeem zorgt ervoor dat de medewerkers alle tijd en aandacht aan de klant kunnen besteden en draagt daarmee bij aan de continue groei van Geodirect. Deze casestudy laat zien hoe gespecialiseerde software kan helpen bij het bereiken van operationele uitmuntendheid en schaalbaarheid in een competitieve markt.

KLIK HIER om meer klantverhalen te lezen

De reacties zijn uitgeschakeld.